Sosialt arbeid, ungdomsarbeid etc

Bakgrunn I

Etter to inspirerende år på det som da var Universitetet i Trondheim, lå veien likevel svært uklar. Som så mange andre tenkte jeg at en flott måte å finne ut av hva jeg skulle bli som "voksen", var å dra ut på en lengre reise. Så, joda, reisen ble til, blant annet for å finne ut av dette...Lite visste jeg at jeg allerede første uke skulle få en indikasjon om hvor veien skulle gå!

Warren ga meg nyttig lærdom (som jeg ser klarere i ettertid):

- En historie kan du lese [her].

- Warren fortalte også en historie om en dag han sto utenfor "sin" sjappe i New York, med svært tom pappkopp, ventende på at noen skulle ofre et par quarters for hans kommende lunsjmulighet. En dresskledd Wallstreet-type gikk forbi, svært avvisende mot Warren, og inn i kiosken.
Warren la merke til at det plutselig ble oppstyr inne i butikken, og gjenkjente straks den dresskledde liggende på ryggen, med noe han gjenkjente som et diabetesanfall. Umiddelbart kikket han ned i sin nesten tomme pappkopp og vurderte hvorvidt han skulle hjelpe denne herren med litt sukker, til fordel for sin lunsj...noe han raskt omsatte i å kjøpe en sterkt sukkerholdig tyggis som han på en eller annen måte klarte å få i mannen. Da Warren så at dette halp, gikk han ut igjen.
En stund etter kom mannen, noe fortumlet, ut igjen, kikket på Warren og la en 10$ seddel i koppen hans. Warren sa sine "God bless you", og jeg tror - eller velger å tro - at de begge lærte noe av den episoden.

Bakgrunn II

Noen år gikk, og jeg var igang med barnevernspedagogutdanning. Veien var klar, men retninga var uklar... og det var da jeg i 1999 dro til Minneapolis, USA, med tre studievenner. Vårt mål: Å bli kjent med hverdagen til hjemløs ungdom og ikke minst hvordan jeg/vi/samfunnet kan bidra til å hjelpe! Selv om dette var ledd i utdannelsen var det helt klart en personlig del i dette.
Møtet med ungdommene, intervjuene med dem, de ansatte, metodikken, gatehjørnehverdagen og problematikken på flere plan var nok til å sette meg igang med det jeg visste jeg ville bedrive mitt yrkesaktive liv med.
Jeg har lagt ut en kortfattet versjon av "New Hope" [HER].

Inspirasjon

Videre